Bortsett från resultatet...

2016-11-05

Så var årets sista utställning för oss avklarad och om jag bortser från resultatet poängmässigt är jag jättenöjd :-). Det var ju bara Lirio som var anmäld och han har inte varit iväg sedan han var föl, så man vet aldrig hur han skulle reagera på allt nytt. Men han har varit duktig!

Igårförmiddags tog jag in honom och Fenix i stallet för att börja göra i ordning honom, han var helt lugn och stod stilla under tofsning och fixning. Sedan fick han täcke på sig som han inte brydde sig det minsta i och så fick de båda stå kvar inne i stallet på box resten av dagen och givetvis natten. Smilla och hennes dotter stod också inne men det höjde Lirio inte ett ögonbryn över, han bara stod lugn och fin och åt hö. Lastningen i morse var inga bekymmer, Fenix fick följa med som sällskap i transporten och han var också lugna gatan. När det sedan var dags att gå in i ridhuset var det inte heller några problem, han tittade lite extra i någon minut och sedan skötte han sig strålande. Det enda var att han började tugga på bettet blandat med gapning och då blev det svårt för domaren att titta på tänderna men det gick. Med allt detta sagt går det väl inte att missa att jag tycker han varit en mycket trevlig och duktig kille idag!

Så var det själva raden då, det började bra med god rastyp, vackert huvud, välvinklad bog, gott djup, välformat kors, harmoniskt benad MEN instabil bak vilket givetvis drog ner extremiteterna och gångarterna. Raden löd 78677 alltså 35 ynka poäng. Han är 2½ år nu och det finns nog hopp om att han ska stabilisera sitt benställ ännu tror jag. När det var dags för fotografering ville han mest gapa utom på ett men där står jag i vägen, men jag bjuder på det som blev :-).

 

Pettersbacka Lirio
e The Look of The Moment
u Pettersbacka Lilja
Född 2014

  

Tanken är att Lirio ska flytta hemifrån om något halvår eller så, men nu blev jag väldigt sugen på att visa fram honom på utställning igen. Och kanske göra några bruksstarter med! Nästan så sugen att jag skulle kunna tänka mig att åka på en vinterutställning....

Jaha ja, jag skrev ju ovan att Smilla och hennes föl också stod inne igår. Det var för att Vena inte mådde riktigt bra. Igårmorse när vi kom ut i hagen såg hon slö ut och hela svansen och bakbenen var genomblött av löst bajs. Hon hängde med huvudet men diade och åt även lite hö på något slags oengagerat sätt. Tog förstås in dem, tvättade och fönade torrt hennes svans och ben. Hon fortsatte på samma sätt men hon bajsade normala kulor och kissade också. Gick ut på ett par korta promenader och då var hon pigg och glad och både travade och galopperade. Men i boxen såg hon mest trött ut. Mot kvällen piggnade hon på sig men de fick stå inne över natten. Imorse hade hon höjt huvudet och tog för sig bättre av höet och när vi kom hem från Rimbo släppte vi ut henne och mamma Smilla. Hoppas hon mår bra nu då, tänkte ta in dem för säkerhets skull i natt i alla fall.