En vecka gammal

2016-06-23

Igår blev Vena en vecka gammal, vägde henne och hon har gått upp 4 kg sedan födseln. Tycker hon ser lika liten ut nu som då men det är hon alltså inte! Hon börjar bli ganska intresserad av oss tvåbenta, kommer gärna fram och hälsar och tycker om att bli kliad förstås.

 

Pettersbacka Vena

 

 

En vecka gammal

 

Jag har varit duktig och plastat in takbjälken i stonas utedrift i år igen. Som vanligt är det ett svalbo därinne, det är lite mysigt att de bor där inne om det inte vore för att de är så väldigt duktiga på att bajsa överallt. Nu när det bara är två vuxna svalor är det ingen större fara, men sedan när deras ungar börjar flyga ur boet och sitta på bjälken och sova blir det så väldigt skitigt. Och då måste jag upp på stege och sanera efteråt eftersom jag inte vill ha lager på lager med fågelbajs i taket. Förra året kom jag på idén att plasta in bjälken, när alla svalor sedan flyttat är det bara att klättra upp och riva bort plasten och vips är det rent och fint igen :-).

Jag har också varit ute och röjsågat under staketen och det blir alltid så fint det med. När jag höll på i ett av hörnen i den nyaste hagen, den hage där de bara gått en sommar i, då hittade jag ett nystan med gammal taggtråd. Inte bra. När vi gjorde hagen för ett par år sedan hittade vi också taggtråd på flera ställen men vi trodde vi hittat allt. Den här stack bara upp som en liten ring vid några stenar, jag hämtade en tång och började dra upp den och det var sammanlagt flera meter. Kunde slutat riktigt olyckligt om någon av hästarna fastnat med ett ben i den snaran. Hoppas det inte ligger mer någonstans..