Mjukt, rakt och fint

2016-08-16

För stunden känns det mer som mitten av september istället för mitten av augusti. Fördel för hästarna tror jag, de föredrar nog dessa 14 grader och friska vindar jämfört med högsommarvärme som det också skulle kunnat vara. Nackdel för styngflugorna verkar det som, det har knappt varit några ägg alls på hästarna i år, några få att plocka bort bara. Skönt! De senaste två åren har jag plockat bort ägg från ben och magar under flera timmar varje vecka, men det är säkert vädret som gjort att de inte kommit till så bra i sommar. Och styngflugornas säsong är nog snart över också :-).

Igår var vi till Koko equiterapeut igen. Vi åkte givetvis för Platinas skull, för att se om korsled och bäcken kommit fel igen relaterat till sommarens nytillkomna bredspårighet. Men allt satt och låg där det skulle, det fanns inga spår av det som behövde rättas till i juni. Hon var mjuk, rak och fin  i kotor, leder och muskler från nacke till svansrot ned till samtliga hovar. Bra så långt! Varför är hon då så bred?? Hmm... Dessi fick också följa med och få en genomgång när vi ändå åkte men hon var helt utan anmärkning och vi trodde inget annat innan vi heller, men man vet ju aldrig.

Ruta har varit borta i en vecka och det är lite tomt efter henne förstås. Saknar hennes vita kropp och vackra huvud med all pannlugg för ögonen. Men det känns ändå som att det rätta beslutet togs.