Värt att prova

2016-05-23

Hästarna fäller på, Lilja och Selene är snart klara men andra har massor av päls kvar ännu. Drar med ryktstenen då och då och jag tycker det är ganska kul jag, åtminstone så länge pälsen lossnar lätt. Men på slutet kan det sista sitta stenhårt, speciellt under magen, och det är ju faktiskt sådär.

Selene har längst kvar till beräknad fölning, över två månader, men hon har nog störst mage ändå. Hon är jättefin! Tog det här fotot i förra veckan och jag tyckte det var grönt då men nu är det ännu grönare. Har redan varit ute med röjsågen och snyggat till lite.

 


Skäpperöds Selene som snart blir 18 år.

 

Jag har köpt ett fodertillskott till Ruta. Jag läste på en hemsida om detta pulver, Vimital Harmoni, och de hade god erfarenhet av det vid fång. Jag brukar inte tro speciellt mycket på specialtillskott varken för djur eller människor men tänkte att det ändå kan vara värt att prova i jakten på att förebygga ny fång hos Ruta. Detta är ett tillskott för magen och det ska hjälpa till att ge den en bra balans. Vi får se. Ruta tycker det smakar konstigt, hon blåser och frustar så den lilla skvätt hon får nästan yr iväg. Som sagt, vi får se :-).