Äkta hantverk

2016-07-29

I förmiddags var hovslagaren här för att snygga till fötterna på de som är anmälda till Linköping och Nyköping i augusti, men det slutade med att nästan alla blev verkade ändå. Det var bara sju veckor sedan hon var här sist men allas hovar hade vuxit ordentligt, kanske är för att vi haft det så grönskande i sommar med ömsom regn och ömsom värme. Även Lasea verkades lite, det var hennes första gång förstås och det gick helt okej.

Flugorna är jobbiga på hästarna. De som har lite kortare lugg är väldigt irriterade i sina ögon, det gäller Dessi, Safena, Lirio och Fenix. Jag åkte till Granngården för att köpa några nya flugpannband igår men det var helt slut. Beställde från Hööks istället, det fanns bara i storlek full och i rosa färg, men det får duga, hoppas de är snabba på att skicka ut. Får kanske modifiera dem något så att de passar mina små vars huvuden är långt ifrån full.

Något annat jag beställt kom på posten för några dagar sedan :-). Det är en svart utställningsgrimma, exakt likadan som vi redan har, men den är enkel och snygg och den passar de bruna så fint. Den är som tre av våra andra utställningsgrimmor sydd av A-C Hassling, helt äkta läderhantverk. Fantastiskt att kunna sy så fint!