Raka besked?

2016-03-03

Mars månad som sagt, precis som jag skrev igår. Har inte funderat riktigt kring hingstar och betäckningar ännu, eller jo lite förstås, men inte så allvarligt.

Skulle vara roligt att betäcka Platina, men inget måste, hon är ju bara tre. Men ändå roligt! Prio för henne är förstås att visas på utställningar och premiering, premieringen är 23:e juli eller något sånt, så det blir nästan lite sent att skicka iväg henne efter det. Men om jag har hingst här funkar det ju, förutom att det är risk att hon blir tjock av bete i hingsthage och svårt att hålla henne i trim kanske. Men roligt skulle det vara.. Vi får se.

Selene, där är planen att inte betäcka om eftersom hon är beräknad ganska sent i år. Hon börjar bli till åren, är 18 i år, brukar bli så skranglig över ryggen på vintern hon ger di, så varannat år är bättre för henne.

Lilja då. Lite osäker. Jag vill inte skicka iväg henne med ett litet föl, jag vill ha fölen hemma annars missar man så mycket av dem som små. Varannat år är inte fel för henne heller. Skulle önska att hon kunde få en 41-poängare till (eller gärna 42, 43 eller 44 poäng med för den delen) för SUCH och då tror jag hon har bättre förutsättning utan föl vid sidan. Men det vet man ju inte, hon har som jag skrev igår en helt annan figur denna dräktighet jämfört med hennes första, så det visar sig hur hon ser ut i sommar, kanske jättefin. Hon var jättefin som ny mamma förra gången med, strålade av stolthet, men var lite för slank eller hur jag ska säga. Hur som, skulle jag ha hingst här hemma i sommar är det inte omöjligt att hon betäcks om.

Smilla. Hon då. Kanske får stå över? Kanske vore bra för henne att vila ett år och äta upp sig ordentligt? Eller så gör hon det när hon och Safena delar på sig lite längre fram i vår och en del bete hinner hon med eftersom hon inte fölar förrän i slutet av juni. Men samma sak hur som helst, jag kör inte iväg henne heller med föl vid sidan.

Ting är det nog inte någon större mening med att betäcka med hennes tomhetshistoria, har jag hingst här får hon väl hänga på, men inte mer än så blir satsningen. Tänk om hon kunde få några 41-poängare i stället, det skulle vara riktigt riktigt kul!!

Ruta - nej. För det första känns det mycket ovisst om hur hon kommer att må framöver. För det andra hade jag inga planer på att betäcka henne innan denna fång heller. Det är ju Linnea som rider henne, Linnea tycker det är så kul att starta bruksridning. Men vi får väl se hur det blir med det med.