Nyår och året 2013

2013-12-31

Sista dagen på detta år är här, varm och skön även den. Har tömkört Fabbe och så har Linnea ridit på Ruta. Det var länge sedan Ruta hade ryttare, inte sedan i somras. Linnea tyckte det var jättekul och både travade och galopperade, jag ledde dem givetvis.

Året 2013 då. Inleddes med mycket snö och många minusgrader i flera månader. Takskottning och staketskottning. Började köra in Lilja i början av januari, tanken var samma sak med Fluora men så blev det inte. I mars kom Lilja i vagn för första gången.

 

Lilja i vagn med kusk Josefine.

 

I slutet av maj började jag tvivla på att hästarna någonsin skulle tappa sin vinterpäls, den satt stadigt. Några veckor senare, i början av juni, var det dags för årets första utställning. Lilja och Fluora åkte till Rockelstad för debut som treåringar. Gick sådär, Lilja fick omdömet Amerikansk miniatyr, tackar ödmjukast. Med oss hem hade vi Foxen, det vill säga The Look of The Moment, som för andra sommaren skulle tillbringa tiden hos oss. Lilja och Ting fick sällskapa honom, senare under säsongen slöt även Selene upp.

Ting, Lilja och snygge Foxen.

 

Sedan fick vår katt Silla en kattunge till barnens förtjusning. Selene fick ett stoföl, en brun och söt tjej som döptes till Pettersbacka Platina.

 

Platina ett par dagar gammal.

 

En hel del utställningar blev det i juli och augusti, somliga med mycket bra resultat och andra med sämre förstås. Lilja fick till vår stora glädje ett avelsdiplom, det var fantastisk roligt. Några veckor senare, i Järna, blev Fluora klassvinnare och Lilja gick direkt bakom med 41 respektive 40 poäng. Mycket mycket roligt.

 

Fina Fluora klassvinnare med 41 hela poäng.

 

Så kom hösten och med den ett nytt sto till vår flock. Hot Smashing Lady heter hon, kallas för Smilla och är en snäll och vänlig individ. Sex år gammal med fina resultat i bagaget och en toppstam i ryggen.

 

Josefine och Smilla.

 

Hösten innebar också påbörjad inkörning av Fabbe och Fluora, samt en kastrering av den förstnämnda. Ting visades med ett guld i Söderhamn i mitten av oktober, en alldeles perfekt avslutning på säsongen.

 

Kolsvarta Ting med guldrosett.

 

I december kom det en kortvarig snösväng, vi hann ut med Ting och pulkan en gång, sedan var det grönt igen. Det började också sparka små fölhovar i Liljas mage.

 

     Önskar er alla Gott nytt 2014!