Vanedjur

2013-04-27

Stona har sovit ute hela veckan, de har nu kommit in i rutinen att inte försöka tränga sig in genom dörren på kvällen när jag kommer med höet, vanedjur! På något konstigt vis blev det ingen mer tid över när mockningen försvann, jag som trodde jag skulle få en bonustimme varje dag.

Jag har kört Ting två gånger denna vecka, första gången med sulky, andra gången med Roslagsvagnen. Hon går med spetsade öron och verkar trivas med att få dra igen. Konditionen måste byggas upp och även lite muskulatur, att vara mamma går inte obemärkt förbi.

Lilja har haft en hovböld. I tisdags var hon helt plötsligt jättehalt, hon ömmade tydligt på en punkt i sulan vid visitering. Pratade med hovslagaren, hon kunde komma omgående men vi bestämde att avvakta dränering. Dagen efter var det hela bra igen, knappt något syntes ens i traven. Nu får vi se vad som händer, om det kommer tillbaka eller hur det blir.

Har skickat iväg anmälan till utställningen på Rockelstad, det är Lilja och Fluora som får komma ut första gången som treåringar. Det blir kul att se hur det går. Nu, precis som det alltid varit, tycker jag att de är väldigt olika varandra exteriört. Men domarna har dömt dem ganska lika när de visats samtidigt. Jag tror inte att någon av dem kommer nå upp till diplom, men håller tummarna för att det blir klass I-tjejer av dem i alla fall.