Fabbe tränar

2013-08-20

Fabbe är ju anmäld till utställningen i Rimbo på söndag och de två senaste veckorna har jag tränat i princip varje dag med honom. Inte så länge, bara 10-15 minuter. Första dagarna i grimma och sedan gick jag över till tränset. Det går ganska bra men ibland ställer han sig bara still, det vore bra om just det momenet kunde infalla exakt under uppställningen framför domaren. Men det kommer säkert att infalla när det är dags för visning av gångarterna istället.

Jag har köpt ett nytt mässingsbett som jag hoppas få idag, det jag hade sedan tidigare känns så väldigt grovt. Håller tummarna att det nya sitter perfekt, får förhoppningsvis prova ikväll.

En sak jag aldrig brukar behöva träna på är lastning, det är sällan problem med det. Tror det är för att fölen alltid får åka några svängar tillsammans med mamman, på någon utställning eller till veterinär för vaccinering, transportträningen ingår naturligt på något sätt. Men igårkväll kom jag på Fabbe... Han tänker ju inte riktigt som mina andra hästar. Hundra spänn på att han inte sätter sin fot på lämmen tänkte jag och det skulle vara synd att upptäcka på söndagmorgon. Så idag körde jag ner släpet och provlastade tre gånger helt utan några som helst betänkligheter från hans sida. Skönt! Ibland förvånar han. Jag vågar knappt säga det, för då kanske han tar tillbaka det, men det tog lite över ett år innan han fick förtroende för mig. Lång tid måste jag säga.

Igår målade jag andra strykningen på hingstarnas utedrift, äntligen! Vi bygde den ju sent i höstas, jag målade den första gången den första december tror jag det var, några timmar efter började det snöa... Inte det ultimata målarvädret. Igår var det över 20 grader och skugga, lite bättre alltså, behövde inte frysa om fingrarna.