Solgult på väggen

2013-08-26

Igår var vi då till Rimbo för att visa Fluora och Fabbe. Det var en bra utställningsplats och ett välordnat arrangemang av Hanna och Eva Dahlström, Kilskogens Stuteri. Josefine och Eveline delade ut priser och rosetter och det gagnade även mig själv och Emanuel och Linnea som också var med igår, vi hade det så bra med kyld dricka, smörgåsar, kaffe, kakor och lunch. Josse och Eve fick också varsin påse som tack och de var väldigt nöjda med innehållet. Jag fick en blomma. Bra att vara funktionär, ännu bättre att vara funktionärsförälder! Tack så mycket!

Som sagt, Manne och Linnea fick också följa med igår och de tyckte det var så roligt så nu säger de att de ska med till Söderhamn med. Vi får väl se, dit är det lite längre och med säkerhet något kyligare i luften jämfört med gårdagens strålande sommarväder.

Sedan över till något jag bara kan le åt, det är gårdagens resultat. Fick två fina gula rosetter, egentligen väldigt vackra, om man inte ser till betydelsen av dem...

 


Ja, jag var ju inte ensam om att få denna kulör igår i alla fall. Det var hårda bud för många deltagare, både för unghästar, äldre ston och en fin hingst i avel. Men domaren dömer och anmälan är frivillig, så det är som ska.

Fabbe visades först, han skötte sig helt okej för att vara han. Hade svårt att stå still i ringen men gjorde inga dumheter. Han fick hela 33 poäng, 77766, en strålande rad. Klassvinnaren fick 35.

 

 

Jag tycker delvis som domaren, att halsen är lite brett ansatt. Det gör nog att huvud/hals inte riktigt matchar övriga kroppen. Prova på fotot ovan att täcka huvud och hals med ett papper, då blir kroppen riktigt fin, sågar jag min egen ponny? Gångarternas sexor måste bero på något. Skritten orytmisk. När jag tränat hemma har han svårt att hålla traven, han faller oerhört lätt in i galopp. Igår travade han men något måste vara fel tror jag. Men duktig var han i alla fall!

En stund senare var det Fluoras tur, hon var själv i sin klass. Hade givetvis förhoppning om 40 för ett dubbelguld, en annan förhoppning var minst 38 för då skulle hon få tävla om dagens ministochampionat. Och 38 borde hon i alla fall få. Men som sagt, domaren dömer: feminim, outvecklad, lågställd, vackert huvud, välliggande bog, bra djup, kort kors, något knipt under ledgångarna, bredspårig i skritt och trav, energisk skritt och lätt trav. Resultatet? Fantastiska 34 poäng, fördelat 77677. Yes!

Det bästa av allt är förstås att jag för några veckor sedan anmälde Platina till fölmönstring på Säfva Gård (nu flyttat till Storvreta). Den som har äran att mönstra henne är gårdagens domare Madeleine Beckman. Väl mött där :-) .