Kalasdags!

2013-03-16

Pälsfällningen har börjat komma igång ordentligt på en del av ponnyerna. Selene fäller mest, sedan Ruta och Lilja. Ting och Fluora ligger lite i mitten, hingstarna inklusive hen (?) håller fortfarande hårt i sina strån. Det är ändå svårt att tänka sig att det till slut bara ska finnas en sommarpäls kvar, lika svårt som det på sommaren är att förstå hur lurviga de är vintertid.

Solen har lyst från klarblå himmel i två veckor nu, hästarna har det så fint om dagarna. De står i solen hela tiden, är glada och busiga. Hagarna är fortfarande torra, rena och snötäckta. Nattetid har det varit ner mot minus femton men det stör ju inte hästarna, bara vattenhinkarna. Det ser ut som att det ska bli lite varmare nätter nu, men fortfarande minusgrader. Kan konstatera att inga vårblommor finns i sikte hos oss ännu.

Idag hade vi ett försenat dagiskalas för Linnea som fyllt sex år för ett tag sedan, det var hennes första kompiskalas och hon var mycket förväntansfull. Imorse klockan sju sade hon att jag måste komma ihåg att mocka eftersom hon skulle visa både hästar och kaniner för sina vänner. Jag har haft hästar i snart 24 år och har aldrig någonsin glömt att mocka, men hon verkade ändå vilja försäkra sig om att det inte skulle ligga gammalt bajs i stallet idag heller. Kalaset gick hur som helst bra och barnen klappade både hästar och kaniner. Linnea fick stolt svara på diverse frågor, bland annat "vad är det där?" - En saltsten. "Vad heter det där?" - Grimma. Saker som är så självklara för Linnea och oss är ju verkligen inte självklart för den som aldrig varit i närmare kontakt med hästlivet.

Efter kalaset fick Linnea en liten ridtur på Ruta i solskenet. Sedan tömkörde jag och Josefine Lilja. Härlig dag :-) .