Nyårsafton och året 2010

2010-12-31

Årets sista dag är här med strålande sol och några få minusgrader, väldigt vackert utomhus. Jag, Josefine och Eveline var ute hos hästarna på förmiddagen, vi tog ut fölen (de är åringar imorgon!) på en liten promenad. Vi har tagit ut dem tillsammans vid några tillfällen under de sista veckorna och det går riktigt bra. Lilja är tuffast, hon går först utan att tveka och Fluora vill gå väldigt nära och tätt efter sin halvsyster.

Under året som gått har det hänt ganska mycket kring hästarna. För det första har Micke lagt ett stort antal timmar på deras nya hus, dvs stallbygget. I våras var det bara en tom platta som fanns och nu är taket på. Till och med avskottat!

I vintras hade Xandra problem med att försörja sig, hon ratade höet och hade överhuvudtaget ingen aptit att skryta med. Dock klarade hon sig på något konstigt sätt bra fram till gräset började spira och hennes humör var hela tiden strålande. Under samma månader stod Uncle inne med fång under flera långa perioder.

Så kom våren efter en vinter med massor av snö. Stuteri Skärgården anordnade en utställning på Väddö där Josse och Eve fick vara lyckliga prisutdelare, det tyckte båda var väldigt roligt. Vi visade Ting och Ruta där, båda med silverpoäng.

I slutet av maj fölade både Selene och Xandra varsitt fuxigt stoföl efter Design To Make A Difference. Jag lyckades närvara vid båda fölningarna vilket var tur eftersom Xandras föl låg med slaget framben. Fölen döptes till Pettersbacka Fluora och Pettersbacka Lilja, vi är givetvis mycket glada över dem.

Sommaren inleddes med att vi hämtade The Look of The Moment, alias Foxen, från Ellinor och Thiffanny. Han spenderade de kommande fyra månaderna i en hage hos oss tillsammans med Selene och dotter Fluora. Foxen var en mycket sympatisk herre. Många som besökte oss tog för givet att han var pappa till Fluora då de har väldigt lika färg, men så var ju inte fallet.

I juni var det även dags för Uncle att lämna oss, han stod återigen med ett fånganfall. Ett tungt beslut då han bott hos oss sedan 1988.

Mitt i högsommarvärmen fick Lätta en kraftig ögoninfektion på grund av flugor som bestämt sig för att lägga ägg i hennes öga. Det resulterade i stallvistelse för henne i två veckor.

När hösten kom var det dags för utställningar. Ting visades vid tre tillfällen och fick ett guld samt två 39-poängsresultat. Lilja fölmönstrades med klass I och Xandra erhöll avelsvärdebokstav A vid premiering i Enköping. Lätta blev bästa veteran på höstutställningen i Köping, hon fick 41 poäng och blev därmed berättigad till SUCH. Mycket roligt!

Kylan kom tidigt denna höst och med den försämrades Xandras allmäntillstånd kraftigt. Hon tappade i vikt och hennes livsglädje började blekna, i november tackade vi henne för alla fina år och hon fick gå vidare.

Så som sagt, mycket har hänt under år 2010.

God fortsättning 2011 till er alla!