Vårkänslor

2010-04-12

Idag har varit ett helt fantastiskt vårväder ute, strålande sol och många plusgrader. Här är all snö borta förutom vid några skuggpartier. Igår eldade vi hela dagen, det blir alltid pinnar, sly och ris som måste tas omhand efter vintern. Barnen var flitiga medhjälpare vid brasan, de plockade också ett antal små buketter med blåsippor. Härligt!

Idag kom hovslagaren, eller rättare sagt hovslagerskan, då det är en kvinna. Sedan förra gången hade alla hålväggar förbättrats; Tings är helt borta (hon hade bara väldigt lite på en framhov sist), Ruta som hade mycket på en bakhov är definitivt bättre, nu behövde det bara "gröpas ur" litegrann. Selene hade nog som förra gången, aningens mindre bara. Xandra, Lätta och Uncle har ingenting.

Rutas förbättrade hovstatus gör att jag nog anmäler även henne till Väddö. Med det dyker ett nytt problem upp - avskiljning! Hon och Lätta går fortfarande tillsammans dag som natt, de delar fortfarande box. Ruta är över tio månader gammal så det gör ju absolut ingenting, det är egentligen bara bra att få en anledning till att dela dem åt. Lätta har i alla fall hållit hullet ganska bra trots digivning, hon brukar annars ha svårighet med det. Hur som helst väntar jag nog ytterligare någon vecka med separationen.