Väddö avklarat

2010-05-23

Så var årets första utställning avklarad. Det var en mycket rolig dag, strålande solsken och en väldigt fin anläggning, en timme och en kvart med släp från oss, många fina hästar och trevliga människor och en hel rad med utedass. Josefine och Eveline hade i flera månader sett fram emot att få vara prisutdelare, de skötte sitt uppdrag hela dagen och var så nöjda och glada.

Ruta visades nästan först på dagen, det var fyra ettårsston i hennes klass och hon fick traska sist i rangeringen. Hon skötte sig jättebra, det var ju första utställningen utan mamma, men i och för sig hade hon både pappa och halvsystrar på plats. Ruta fick 37 poäng och domare Ulrika Nordmark framhöll att hon trots placeringen hade klassens absolut vackraste huvud. Tack för det!

En liten stund senare var det dags för Ting, hon var ensamt tvåårssto i miniformat. Hoppas hon tänker fortsätta att hålla sig till mini, vi får se, hon mättes till 86 cm på utställningsplatsen. Det har gått så jättebra att träna Ting hemma, men när vi var inne i ridhuset längtade hon mest ut därifrån. Dragkraften var stark emot utgången.. Hon var pigg och alert inne i ringen, och visade även att hon inte bara kan gå på fyra ben utan också två. Ja ja, visningen gick ganska bra ändå.

Ruta har fortfarande väldigt tjock och jämn vinterpäls kvar, den var nog till hennes nackdel igår. Idag har det varit heldagsregn här och då har hennes päls i stället varit till fördel då hon inte frusit ett endaste dugg. De andra har nog tyckt det varit i ruggigaste laget ute.