Detta är familjen Pettersson. Vi bor i Uppskedika, en liten by sex mil nordost om Uppsala. Här byggde vi vårt hus 2001, köpte under åren till mer mark vilket gjorde att vi 2012 kunde inviga vårt egna stall. Fram till dess bodde hästarna sommartid hos oss och vintertid i ett stall hemma hos mina föräldrar.

Här till höger syns vårt hus en solig vinterdag.

 

       Annelie

Intresset för hästar står främst jag för, julen 1988 ankom tomten med de första shetlandsponnyerna till mig och mina syskon. Det var tre små hingstar vid namn Emil, Almnäs Uncle och Almnäs Ulysses. Tillsammans med dem skedde en hel del upptåg, det var långa och vilda promenader, hoppstigar i skogen, pulkaåkning, miniskidor, vagnar med bilsäten på samt stort firande av hästarnas födelsedagar. Vi hade väldigt roligt tillsammans med våra små vänner, jag om mina syskon.

Under många år hade vi också ridhästar i olika storlekar, men min sk ridkarriär är sedan länge övergiven, den sista stora häst jag hade hette Kitza och hon dog 2005 i sin box, trettio år gammal. Sedan dess finns här endast ponnyer av den underbara rasen shetland.

Jag arbetar som specialistsjuksköterska på kärlkirurgen, Akademiska sjukhuset, i Uppsala. Det blir några mil att pendla varje arbetsdag, men jag trivs alldeles utmärkt där.

 

       Eveline

Eveline är 15 år. Hjälper också till med hästarna, men på morgonen om jag jobbar tidigt. Eveline tycker det är jättekul att tävla i bruks- och handlerklasser, det gör hon så fort tillfälle finns. Rider även på ridskola och spelar innebandy.

 

   

       Linnea

Linnea är 11 år gammal. Hon gillar också hästarna lite lagom, följer gärna med ut i stallet för att pyssla en stund. Tycker det är jättemysigt med fölen. Annars är det fotboll och innebandy som gäller.

 
    Micke

Micke har väl egentligen inget hästintresse alls men tycker det är helt okej med en "liten" flock att titta på ibland. Han har byggt både vårt hus och stall. Ledig tid läggs gärna på träning, springer mycket. Har bland annat sprungit en mara på under tre timmar samt genomfört en Ironman.

 

       Josefine

Josefine går andra året på gymnasiet där hon läser Handelsprogrammet. Hjälper till med hästarna när jag jobbar sent, går gärna ut i stallet en stund på kvällen och följer alltid med på utställningar. Men det största egna intresset är ändå fotboll.

 

       Emanuel

Emanuel är 13 år. Han tycker om både hästarna och vår katt, speciellt vår katt, men det hela sträcker sig nog ungefär dit. Däremot älskar han att spela fotboll och ishockey och lägger mycket av sin tid på det.