Vintervila för släpet

2010-11-30

Och snön fortsätter att falla. Jag har inte varit ute med måttstocken men jag är säker på att det är minst en halvmeter snö. Understa tråden i vinterhagarna har varit borta i flera veckor och igår såg jag att även den mellersta har försvunnit där det drivit. Elen funkar inte som den borde för all snö, det är väl bara en kort tidsfråga tills mina fyrbenta vänner också inser det.

I natt fick alla hästarna stå inne och det var så mysigt! Fölen skulle nämligen vara hos veterinären klockan tio idag för sin andra stelkrampsvaccination och då tänkte jag de skulle vara redo i god tid. Borstade dem lite igår, det är som sagt så mysigt att ha dem inne för då är det så mycket lättare att greja med dem en stund, ta en promenad eller så. De blir helt klart mycket mer hanterade då de är installade. Nu var egentligen min plan för vintern att de skulle gå in och ut som de ville, ingen av dem behöver extra mat så då är det enkelt med utedrift. Många mocktimmar sparas, det är givetvis en stor fördel. Ja ja, vi får se hur det blir med box eller inte.

Något som var roligt med veterinärbesöket var lastningen. Fölen skulle givetvis med och så Selene som mammastöd. Lilja har gått okej att lasta, men Fluora har verkligen inte gått okej. Sist hon åkte transport var några veckor sedan när de flyttade ner till stallet och vinterhagarna. Det tog lätt en kvart att få på henne, hon satt på alla fyra, stod på bakbenen, kastade sig iväg trots att mamma Selene stod i släpet och åt hö. Så idag var jag beredd på lite diskussion. Men - utan minsta tvekan klev hon rätt upp på transporten idag, helt utan problem. Så roligt!!

Nu är transporten ordentligt städad och tillbakakörd i carporten, hoppas vi inte behöver använda den förrän våren kommit med sol och värme igen. Idag när vi körde var det riktig snöyra och halt väglag, kände mig styrkt i tanken att inte deltaga på någon vinterutställning.