Medelåldern har halverats

2010-12-04

Ännu mer snö har fallit, vi skottar och skottar och skottar. Jag tycker faktiskt det är helt okej att skotta om man har tid, det blir så fint. Ska man däremot iväg klockan sju på morgonen med alla barnen och det måste skottas framför garaget är det inte lika kul förstås. Idag har jag skottat ur stallbygget också, det finns ju tak och väggar men däremot inga fönster och dörrar så det har yrt in en hel del snö de sista veckorna. Men igår och idag har Micke spänt upp plast för alla hål så nu kan man säga att det är tätt.

Hästarna mår bra, de är snöiga i pälsen men verkar inte tycka vädret besvärar. De dricker väldigt lite trots att jag fjäskar och bär ut hinkar i hagen så de inte behöver gå från höet.. Vattnet har de annars inne i stallet i den box som hör till utedriften, där kan de gå ut och in som de vill, men de är nästan aldrig inne självmant. Så jag får väl anta att de inte är törstiga då eller så föredrar de att äta snö.

Gick och funderade idag under en av promenaderna till stallet. När detta år började var medelåldern på mina hästar 14 år. Nu har den sjunkit betydligt, till och med halverats - medelåldern hos oss idag är 7 år!