The Look of The Moment

2010-06-22

Nu har vi The Look of The Moment RS 560 ute i vår hage! Han har redan gjort sin plikt och betäckt Selene, hade ingen aning om att hon brunstade men det gjorde hon tydligen. Foxen, som han kallas, verkar vara ganska lugn och snäll av sig. De övriga stona går vägg-i-vägg (dvs staket-i-staket) och de tar det också ganska lugnt, alla utom Lätta som är aningens upprörd över den nya herren klädd i fuxfärg.

Resan till Stall Mjälkärr gick fort och fint idag, det är 25 mil enkel resa så man får räkna med en arbetsdag. Josefine och Eveline följde med, de brukar nästan alltid göra det, de är väldigt förtjusta i Ellinors hundar. I år hade vi dock stängt bildörrarna så vi fick äta den medhavda lunchen själva (förra sommaren fick vi hjälp av några kvicka små fyrbenta..). I trädgården gick två ston med föl, den ena var Olinda (Tings mor) med Tings halvbror åtta dagar gammal. Kul att se dem, Olinda är jättefin. Så hade vi tur också och fick följa med till Kameleon-flocken och titta på alla vackra ston och årets nya små stjärnor. I en grannhage fanns fina Fiefie, är säker på att hennes stoföl kommer glänsa lite extra!

På hemvägen passerar man Hööks några meter från E4:an i Upplands-Väsby, där stannade vi till en kort stund och investerade i ett nytt träns till Lätta, några grimskaft och en grimma. När vi kom hem red barnen en stund på Lätta, jag undrar om någon ridit henne tidigare för hon tar det hela med sådan ro. Hos oss har barnen hittills enbart suttit en stund, men eftersom hon inte ska betäckas om i år (tror jag..) tänker vi (= barnen) passa på att rida henne lite i stället.

 

Selene och Fluora med Foxen efter - svårflirtad


Men det var mest spel för gallerierna, efter en stund var det dags för uppställning och Foxen fick göra sin plikt.