Det var en agronom från Länsstyrelsen som kom hit och tittade igår, hon mätte, mätte, mätte och skrev. Hon var väldigt noggrann, hon hade många frågor om hur t ex sjukbox skulle lösas. Man ska helst inom en timme kunna ordna fram ett varmt utrymme med ljus och ventilation, som tur var godtog hon min lösning. Hon hade också funderingar kring hur jag skulle lösa vattenfrågan vid ett strömavbrott men där hade jag ett klockrent svar - vi har ju ett bensindrivet elverk som vattenpumpen kopplas till och vips rinner vattnet i kranen igen. Utmärkt lösning enligt agronomen. Hon var här i 1½ timme, sedan åkte hon hem för att räkna på alla mått hon sammanställt hos oss. Hon hade mycket att göra så hon skulle återkomma någon gång senare i vår med förhoppningsvis ett godkännande av vårt stall.
I stohagen har det i vinter ramlat flera stora aspar, de ligger och väntar på att få bli ved kan man säga. Just när jag inför Micke konstaterat att stammarna är helt avskalade från bark läste jag igår en artikel i tidningen Hästliv i Uppland:
"Möjlighet att gnaga bark i hagen. Hästar älskar att gnaga på bark så här års. Traditionellt anses asp- och granbark hjälpa till att hålla inälvsparasiter stången. Aspbark menar många också är positivt för både leder och skelett då det innehåller vitaminer och mineraler. Så har man möjlighet att ge dem hela träd eller grenar spå passa på."
Så bra då!