Grimbyten

2013-11-20

Ikväll fick Fluora på sig träns och sele igen och så gick vi en promenad i mörkret. Det var verkligen helt kolsvart ute, men eftersom det är tid för fullmåne är det nog lite ljusare om någon timme när det är dags för att gå ut och ge kvällsgivan av hö.

Lite tidigare idag, när det fortfarande var dagsljus, tömkörde jag Fabbe för andra gången. Med det menar jag att jag inte gick jämte hans bog längre utan jag gick med tömmarna i handen snett bakom. De första gångerna vi tränade gjorde jag så på hemvägen, när han har "hemåtdriv", men idag gick jag bakom hela tiden. Det gick faktiskt jättebra, vi följde vägen och så tränade vi halter på kommando. Han är väldigt trevlig att jobba med måste jag säga.

Platina har blivit så stor nu att det ikväll var dags att arkivera fölgrimman. Efter gemensam omröstning (jag, Josse, Eve och Linnea) beslutade vi att hon får ta över Fenix mintgröna grimma som vi provade och som satt perfekt. Fenix, i sin tur, kommer att få en blå grimma tror vi. Vi har ännu inte provat den på honom så det är inte hugget i sten.. Det kan bli en svart också.. Det är noga med det lilla, inga beslut är för små!