Brasa av en och hö

2013-09-23

Igår var det söndag och vi pysslade på enligt plan, det vill säga att vi gjorde en brasa i hingstarnas vinterhage och städade upp och gjorde fint. Tyvärr tog bensinen till motorsågen slut, annars hade vi tagit ner ett par torra enbuskar till och eldat upp. Jag tycker det är så fint med enbuskar och det finns/fanns jättemånga stora och höga i just den hagen, men efter två snörika vintrar har de tyvärr givit upp. De har torkat eller lagt sig ned av snön. När vi ändå var i eldartagen passade jag på att bränna upp ett tiotal dåliga höbalar som var kvar från i vintras samt att sopa under pallarna i höförrådet. Så nu är det rent och fint och bara att hämta nytt hö, känns bra.

Smilla har kommit flocken några meter närmre. Fluora är riktigt snäll, Lilja är inte snäll, hon bara motar bort. Selene och Ting står fast vid att de inte tänker ge bort sina vd respektive vice-vd-poster. Smilla tar det lugnt, flyttar på sig, betar lite, smyger lite närmre och säger ifrån när Platina vill hälsa. Hon har bestämt sig för att i alla all gå före fölis i rangordningen. Hoppas att de gamla och den nya finner varandra och hittar sina roller snart.

Smilla har fått en egen sida. Gjorde samtidigt om under rubriken avelsston, förut låg alla på en lång rad, nu ligger de två och två. Tanken var att de skulle vara i bokstavsordning men då kan man undra varför inte Selene kom sist av alla.. Det blev helt enkelt fel men det får nog duga, spelar egentligen inte någon större roll.