Lite ledighet

2013-02-14

Idag är det torsdag och jag har några lediga dagar framför mig, det ska bli skönt. Jobbade ganska mycket förra veckan, hela helgen spenderades på Åland för fotbollscup på lördagen och hockeycup på söndagen, så har jag jobbat igen. När jag jobbar finns oftast bara tid för matning och mockning och när vi var på Åland var mina föräldrar stallvikarier, så nu ser jag fram emot att få lite tid till hästarna också! De mår hur som helst bra, tänk vad skönt de har det nu med temperatur kring nollan, hö under nosen och varken myggor, flugor eller bromsar i sikte. Och inga fästingar heller, men de vaknar väl till liv snart förstås.

Jag stod och tittade på Fenix igen, jag tycker han är riktigt fin (som jag skrev ganska nyligen, jag vet..), alldeles lagom i hullet och välproportionelig, fin i typen trots fölpälsen, fint kors och rygg. MEN bara den lilla detaljen kallad snopp då. Josefine såg någon som tricktränade en häst på tv och sa att hon skulle lära Fenix det så han får en viktig uppgift i livet. Vi pratade om att Fenix troligen redan har deltagit i sin första och sista utställning och då tyckte Josse lite synd om honom. Vi får väl se hur det blir med trickträningen men tanken var fantastiskt god.

I början av mars ska Länsstyrelsen komma hit för att förhoppningsvis ge vårat stallbygge godkänt. Det borde inte vara några problem då vi följt ritningarna och de redan genomgått förprövningen. Men en sak som tillkommit är hingstarnas lösdrift förstås.