Varit på tur.

2013-05-13

Hemma igen efter några dagar i Visby, hela familjen var med inklusive mina föräldrar, min ena syster med två barn och så min bror med fru. Min bror (yngst av mina tre syskon) fyllde för övrigt 30 år vilket vi firade i fredagskväll. Vi var också förbi Lojsta för att titta efter russ men precis där kom en rejäl åskskur så vi var snabba in i bilen igen och letade ny rastplats. Mycket trevlig resa.

Men som sagt, hemma igen, och det är alltid här jag trivs bäst. Mickes pappa har skött hästar, kaniner och katt och det verkar ha gått galant. Skönt, det är alltid med viss ängslan jag lämnar över hästansvaret till någon annan, tänk om något skulle hända när man inte är hemma.

Innan vi åkte mockade jag färdigt utanför stonas utedrift, det var många kubik att förflytta, men så väldigt skönt att all skit harvats ner och är borta. Skopan stod tom och redo när vi kom hem från Gotland igår, vilken service, jag blir bortskämd! Man skulle ha en egen traktor... Idag har jag och Linnea varit lediga så vi fortsatte städningen med att tömma alla stallboxarna, det är också färdigt nu, men eftersom det finns plats kvar i skopan ska jag mocka lite inne i hingsthagen med har jag tänkt. Varje skottkärra som försvinner är ett stort plus tycker jag. Men detta blir nog sista skopan jag kan få tömd.

Med Selene är lugnt, hon ska ha 3-4 veckor kvar av dräktigheten. Lite fundersam var jag allt över att åka bort så här innan fölning. Tidigare har hon fölat ett par dagar innan beräknat datum, om så är fallet denna gång blir det i början av juni. Hon börjar bli väldigt stor om magen, juvret har fyllts litegrann men det är nog ett tag kvar tror jag.

Släppte ut stona på grönbete några timmar på kvällen, oj så glada de blev! Vad lite gräs och en ny hage kan göra för springlusten! Nu är de dock tillbaka i vinterhagen, där växer också gräs men det tar de ju så fort det tittar upp. De kommer att få vänta ett tag till på dygnet-runt-bete.