Pettersbacka Vena

2016-06-15

 

Nu har Pettersbacka Vena kommit!

 

Det gjorde hon i natt, någon gång mellan midnatt och halvfyra. Jag skulle gå ut och kolla läget vid halvfyra och då ser jag redan från trappen att det står ett föl i hagen. Hon var nästan helt torr och hade redan hittat maten så hon var nog ett par timmar gammal i alla fall. Jag tog in dem i stallet och då kissade hon och tog några skutt, härligt! Stannade kvar ute i stallet i lite mer än en timme och sedan gick jag in till sängen igen.

 

Pettersbacka Vena ska hon alltså heta, Vena är förstås det latinska ordet för ven, vener för det syrefattiga blodet tillbaka till hjärtat i kroppen. Vena väger 12 kilo och är 51 cm hög, hon är därmed lite mindre än vad Lasea var när hon föddes för två veckor sedan. Men hon upplevs inte vara mindre tycker jag, snarare tvärtom. Till färgen är hon brun som synes, det är mamma Smillas tredje bruna stoföl på raken.

Jag ska vara ledig några dagar nu och det passar ju verkligen helt perfekt, att få vara hemma och njuta av de nya liven och de andra hästarna med förstås. På lördag är det dags för utställningen i Rimbo, det ser ut som att det ska bli ordentligt regnigt så det är tur att den är förlagd till ett ridhus.

För övrigt är jag färdig med skolan och har tagit examen igen. Konstigt att det redan gått två år, tyckte det var nyss jag funderade om jag verkligen skulle söka och ha pluggandet "över mig" så länge igen. Och så är det redan färdigt! Jag är nu specialistsjuksköterska i kirurgisk vård. Kanon!