Lika mor

2016-12-01

Igår blev Lasea halvåret gammal, det firades med en halvtimmes promenad utan mamma men med kompis Dessi. Gick fint. Efter det var det mätning, 69 cm i manken. Det är lagom vid halvåret, då tror jag att hon kommer hålla sig inom minimåttet.

 

Lasea får precis samma färger som sin mor och äldre bror, fint med ljus man och svans. Liljas mamma (dvs Laseas mormor) fick 8 avkommor, av dem hade åtminstone hälften den ljusa manen. Lilja har bara fått Lirio och Lasea men båda ser precis ut som sin mor.

På tal om Lirio så har jag börjat inkörning av honom. Han tömkördes för femte gången idag och det gick riktigt bra. Han gick framför mig hela promenaden, stegade på fint. Provade att styra honom några gånger från sida till sida av vägen också och det gick okej. Och tyvärr ett bocksprång med.

Fölen har fått sina pass, hämtade ut dem för några dagar sedan. Nu måste jag iväg till veterinären så de kan föra över vaccinationerna från de tillfälliga intygen till passen. Sedan är det i sin ordning.

Några som också ser ut att bli lika färgmässigt är halvsystrarna Safena och Vena. Höjdmässigt däremot skiljer det en hel del, samt ett år i ålder.