Eveline i tidningen :-)

2016-10-04

Igår kom Shetlandstidningen och där var Eveline och Platina med på bild, från handlerklassen på Riksen. Kul!! Tycker hon ser koncentrerad ut :-). Precis som hon ska vara förstås.

 

 

Platina har fått sitt RS-nummer också, det blev 7268.

Idag har både Dessi och Lirio fått prova att ha träns. När vi var och tävlade bruks i Köping för några veckor sedan vann vi ett ljusbrunt träns från Globus och det tänkte jag att Dessi ska få använda. Det passar bra, men jag förstår inte hur den som sytt/gjort mönstret till detta träns tänkte när käkremmen planerades, den skulle lätt kunna kortas av med 15 cm... Helt oproportionerlig lång till de övriga remmarna. Ringde och pratade med en sadelmakare i närheten, hon trodde att det skulle kosta runt 300 kr för henne att korta av remmen och flytta spännet. Ganska mycket med tanke på vad tränset kostade från början (275 kr i Globus webshop...), även om vi nu fick det. Men samtidigt kan det ju vara värt det för att slippa irriteras över denna långa rem. Vi får se. Hur som helst, Dessi tyckte det var helt okej, tuggade förstås en del, men vi gick på en kvarts fin promenad med bett i munnen. Efter det fick Lirio göra detsamma och det gick också bra.

Länge sedan jag blev sugen på att köpa ponny (1½ år sedan faktiskt) men det blev jag idag. Men för att göra det borde någon flytta härifrån och det finns ingen kandidat till det just nu.