2 x championat!

2016-08-21

Idag var utlovat större mängder regn över Nyköping men det uteblev, det var tur eftersom dagens utställning hölls utomhus hemma hos Kronblad & Zetterblom. Utomhus som sagt, på en bana med i mina ögon, perfekt underlag. Hela platsen var för övrigt helt perfekt att ha utställning på, väl ordnat och parkeringen låg precis invid paddocken, väldigt bekvämt. Domare för dagen var Torsten Jeppsson.

Vi hade fyra ponnyer med oss och samtliga visades innan lunch. Först ut var Dessi och hon skötte sig exemplariskt i ringen. Hon vann sin klass och gick vidare till championatet med ett silver, där vann hon också och fick därmed sin andra Champion MiniMinior-titel. Raden var 88788.

 


Dressed For Success Champion MiniMinior

 

En kort stund senare var det dags för Platina att visa upp sig igen. Med tanke på hur hennes bakdel trasslat hade vi inga större förhoppningar på ett bra resultat, trots att Koko som sagt sade att hela hon känns jättebra nu. Jag tycker att Platina är så snygg, men det är ju inte det som varit problemet i sommar. Hur som, hon var pigg och alert i ringen och jag blev så överraskad när hon fick gå först av de fyra fina deltagarna i rangeringen! Platina fick 5x8 och det fick både tvåan och trean i klassen, men Platina fick gå först :-). Strax därefter fick hon dessutom titeln Champion MiniJunior - ååå så roligt!

 

Pettersbacka Platina Champion MiniJunior

 

Sedan gick det utför för Pettersbacka-ponnyerna. Lilja fick sitt sämsta resultat på tre år. Hon såg nog bara allmänt tråkig ut idag, stor skillnad på henne jämfört med i början av sommaren när hon var strålande vacker och nyfölad. Lilja gick sist i sin klass, 37 poäng, med raden 77887, men det förstås, en 8:a på benen är förstås bra.

 

Pettersbacka Lilja

 

Sist ut var Liljas dotter Lasea och så här i efterhand var det nog ingen bra idé att åka 25 mil med henne, hon var helt enkelt ganska trött både i huvud och ben. Sedan hon fölmönstrades för en månad sedan har hon mer och mer börjat likna en teddybjörn också, det brukar inte vara till fördel i en utställningsring. Men men, hon är snäll och söt och idag fick hon brons fördelat på 77776. Kan bara bli bättre :-).

 

Pettersbacka Lasea snart 3 månader gammal.

 

På hemvägen firade vi med hamburgare i Järna tillsammans med Johanna på Skärgården. Då var vi i fint sällskap eftersom deras hingst Up To Date var dagens BIS med hela 45 poäng! Och han var definitivt värd alla de poängen, en mycket maffig herre.

Härlig dag! Tack till alla trevliga människor!