Näsblod och championat

2016-07-09

Idag har vi varit till Söderhamn på utställning, där sken solen och luften var ganska kvav, på hemvägen åkte vi genom några riktiga regnskurar också. Dagen till ära hade vi fyra stycken ponnyer där bak, de var bekvämt utspridda i klasserna under nästan hela dagen. Ulrika Nordmark var domare och hon var som alltid en glad och trevlig sådan.

Först ut var Ting och hon blev mätt till standardstorlek och fick därmed byta klass. Första gången hon mäts till 87 cm och det var hennes 19:e start, har alltid mätt max 86 cm tidigare. Men måttstocken visar vad den visar, så är det. Hon var ganska oengagerad i ringen, svår att väcka till tycker jag. Så fick hon "bara" 38 poäng också. Jag vet, det är inte "bara" men jag tycker hon är så fin och vill att hon ska få mer.. :-).

 


Ting - Little Miss Attitude. 8 år gammal.

 

Någon timmer senare var det lunch och då startade Eveline och Dessi i handlerklass tillsammans. Det gick bra, Eveline var jättenöjd då hon gjorde personbästa, hela 43 poäng. Kul!

 

Eveline och Dessi

 

Strax därefter var det Dessis tur i ringen och det gick verkligen bra! Hon vann sin klass och fick lite senare mäta sin halvsyster Pettersbacka Safena i championatet, Dessi vann även där och blev således Champion miniminior. Poängen var 41 fördelat på 89888. Hon fick också ett hederspris för bästa övrigt färgade ponny, tack så mycket!

 

Dessi - Dressed For Success. 2 år gammal.

 

Det verkar som att Platina gjorde slut på allt sitt krut under förra årets säsong, det går sådär i år. Men det är bakstället som krånglar och det måste ha att göra med det där staketet och fläkningen jag berättat om. Platina skötte sig bra men hon fick 7 på ben och 7 på trav, denna gång omdömet hjulig, för en månad sedan bredspårig. Det är inte bra som sagt. 38 poäng fick hon och det är definitivt inget resultat som räcker till något 3-årsdiplom..

 

Pettersbacka Platina. 3 år gammal.

 

Sist av alla ponnyer på hela dagen var vår Safena. Hon var lite nervig för det mesta i ridhuset, märktes att det var första gången hon var ute, fölmönstringen bredvid trygga mamma undantagen. När vi skulle visa tänderna för domaren böjde jag mig ner och hon reste sig upp. Ingen bra kombination, det tjongade till och jag började blöda näsblod.. Snyggt. Men domare Ulrika, domarsekreterare Pernilla och några fler vänliga själar sprang efter servetter, de var snälla att vänta ut min näsa till det hela lugnat ner sig och sedan fick Safena visa sig. Hon stod still några sekunder då och då men skritt och trav fungerade fint i alla fall. Uppförandet till trots fick hon 5x8 det vill säga 40 poäng. Så kul!

 

Pettersbacka Safena. 1 år gammal.