A, kl I & bärgare

2016-08-27

Även denna helg tog vi en tur till Nyköping, denna gång på premiering till Ökna naturbruksgymnasium. Ganska många shetlandsponnyer visades och en hel del diplom delades ut av Morgan Johnsson. Vi var där av annan anledning, huvudsyftet var att visa Selene för höjning av avelsvärdeklass, till ett A. Men samtidigt passade vi givetvis på att fölmönstra hennes son Nickel. Det gick finfint för båda!

 

Mor och son på premiering

 


Fina Selene

 

Blåsigt idag!

 

Nickel fölmönstrades som sagt och han var på gott humör och visade upp sig bra. Han fick klass I genom raden 87788 - 38 poäng och det är vi mycket nöjda med :-).

 

Pettersbacka Nickel
efter Another Gold Cross och undan Skäpperöds Selene

 

Sedan åkte vi hem med planen att vara hemma klockan 13.30. Men så blev det inte. Mitt emellan Nyköping och Södertälje (E4:an förstås) fick vi punktering på höger framdäck. Som tur var hände det precis innan en trafikplats så vi svängde hastigt av, tur i oturen, vi slapp i alla fall stå precis i vägrenen. Bilen är inte ny, men tillräckligt ny för att inte vara utrustad med extrahjul. En däcklagningssats fanns dock men den förslog inte alls. Så det var bara att ringa en bärgningsbil och få skjuts till en däckverkstad i Södertälje det. Det löste sig alltså bra, men hela historien tog tre timmar och vi kom inte alls hem i så god tid som vi tänkt. Men vi kom i alla fall hem och det är förstås huvudsaken!