Smörjt och putsat

2016-08-24

Har nog berättat tidigare att vi brukar ha rosetterna sitta uppe i köket i en vecka innan de sätts upp ute i stallkammaren. Tycker om det, då kan man gå och titta på dem och reflektera och fundera över resultaten. Så det är precis vad vi gör nu :-).

 

Det var väldigt vackra blågula rosetter så vilken tur med två fina championat just denna gång, det är ju typ aldrig eller åtminstone väldigt sällan, som vi får med oss championat hem. Och säga vad man vill om brons, men de gula rosetterna är riktigt snygga trots sin valör! Men man vill inte ha dem så ofta. Eller egentligen aldrig :-).

Känner mig duktig för jag har smörjt allt läder. Det började med Rutas träns, det kan ingen annan ha, så det skulle arkiveras för stunden i alla fall. Så putsade jag på utställningsgrimmorna, men det gör jag till mitt försvar efter i princip varje användning. Men sedan fortsatte jag bara och innan jag tänkte mig för hade jag börjat på stora selen som jag använder till Roslagsrockarden. Den är ju bara några år gammal och var ganska dyr att köpa så man kan undra varför jag inte smörjer den oftare, det var det säkert ett år sedan sist... Men nu är den svart och ren och tiptop igen i alla fall. Sedan jobbade jag bara på med nästa sele och de andra tränsen. Och sedan var det färdigt, jajemen!

Vi har också tränat grimgång med Nickel och det har faktiskt gått jättebra. Tycker tyvärr att Selene redan nu börjar bli aningen tunn över ryggen, hon brukar alltid bli det med föl vid sidan. Men med tanke på att hon inte haft föl på två säsonger och dessutom var ganska tjock i våras borde hon hålla formen ett tag till. Men nja.