Det blir Nickel.

2016-07-21

Det blir inte John-Ingvar... Det blir Pettersbacka Nickel. Det är vi helt överens om (..?). Det följer bättre i Selenes tema grundämnen och det skulle inte kännas bra att frångå det bestämda... Nu är han i alla fall en vecka gammal och han är fortfarande väldigt försiktig med att komma nära oss, vill knappt hälsa alls. Men det kommer säkerligen snart. 

 


Pettersbacka Nickel
e Another Gold Cross
u Skäpperöds Selene

 

De andra två fölen är desto mer sugna på att vara nära. De har bytt lite päls och speciellt Vena ser så rolig ut, hon har alla möjliga färger på sig, från vitt till svart. Hon är fem veckor gammal nu.

 


Pettersbacka Vena
e Another Gold Cross
u Hot Smashing Lady

 

På lördag är det dags för Lasea att fölmönstras. Hon ska få åka till Österbybruk tillsammans med mamma Lilja. Lilja är bara med i egenskap av just mamma, hon ska inte visas. Lasea har tränat att gå i grimma några gånger, idag gick det ganska bra, men hon gillar att ställa sig (eller nästan sätta sig) i "lama-ställning" och hålla emot allt hon orkar. Vi hinner träna ett par gånger till och har vi tur blir hon mer följsam sin mamma när vi kommer ut i det okända Österbybruk! 

Platina ska givetvis också följa med, hon har ju stora dagen D med chans på avelsdiplom. Men nu känns det lite tveksamt, hennes tillrättalagda sneda korsled ställer nog till det för henne. Hon är bättre än för några veckor sedan men fortfarande inte helt bra. Inom klass I landar hon nog men jag tror inte hon kommer upp i guldpoäng vilket förstås är jättetråkigt. Ja ja, snart vet vi väl!