Höstrusk

2016-10-24

Höstruskigt värre har det varit de senaste dagarna, kallt och regnigt. Ledig idag så i morse höjde jag upp elementet i stallkammaren och sedan smörjde jag sele och städade litegrann där inne. Efter det var jag och hämtade posten och där låg Platinas diplom i ett kuvert, kul! Hade en ram kvar för ändamåldet så jag gjorde i ordning det på en gång, att sätta upp det ute i stallet återstår dock. Det får kanske bli på fredag, då är jag ledig igen.

Höstruskigt som sagt, hästarna är förstås alldeles blöta och ser inte så roliga ut inför lördag. Men på fredag ser det ut som att det ska bli uppehåll och då får jag hoppas på lite blåst också så de får pälsarna urtorkade och fina igen. Planen är att inte bada dem, vill helst undvika det inför vintern, med undantag för manarna kanske. Det är många ponnyer anmälda till Skogslotten, det lär definitivt bli en heldag. Bara restiden blir ju 6½ timme sammanlagt :-).

Tittade på startfältet till helgen efter, till Rimbo dit jag anmälde Lirio. Där var det också många shetlandsponnyer anmälda, ungefär hälften av de 39 startande faktiskt. Undrar vad Lirio kommer att tycka om det hela, han har ju inte varit ute bland andra hästar sedan han ställdes ut som föl. Han har heller aldrig varit inne i ett ridhus. Hoppas han tar det lugna gatan.