Äntligen utställning!

2016-06-19

Igår klarades vår första utställning för året av och det var ju i Rimbo. Hällregn precis hela dagen men  det gick bra ändå, det var ganska varmt i luften och jag hade ridstövlar i gummi på mig. Givetvis hade jag en stövelknekt med mig till ridhuset så det gick snabbt och smidigt att byta till bättre visarskor :-). Kameran var förstås också med men den enda som gick att fota var Dessi för då regnade det under några minuter lite mindre, de andra två fotade vi i regnet vid hemkomst och bilderna blev väldigt mörka. Men de får duga.

Ting visades först av våra. Hon skötte sig utmärkt och visade sig från sin bästa sida under uppställningarna, men tyvärr fick hon en 7:a på traven som för dagen var något kort. Med resten 8:or gav det en slutsumma på 39.. Jättebra resultat, jag vet, men jag tycker hon är värd guld. Men det är jag det :-). Ting och Eveline startade efter det i agilityklass och där kom de på 3:e plats och det var förstås jättekul! Eveline fyllde dagen till ära 14 år också så det passade bra!

 


Ting, eller Little Miss Attitude, 88887 poäng.

 

Direkt efter lunch var det Dessis klass och det var bara tur att vi hann med. Vi parkerade ganska långt bort från ridhuset och tyckte vi var snabba tillbaka med Dessi men tiden hade nog susat fortare än vi trodde. Som tur var hann vi i alla fall in i ringen innan den slöts! Hennes visning var lite mindre lyckad tycker jag, hon visade inte sin bästa sida som Ting gjort, men hon blev i alla fall placerad som nummer 3 i klassen och det med ett guld! Jätteroligt! 5 x 8 fick hon.

 

Dessi, eller Dressed For Success, 88888 poäng.

 

Sist ut var Platina. Innan visning skulle hennes skenben mätas eftersom hon är 3 år, det var hon visst alldeles oförberedd på. Det har aldrig någonsin tidigare varit några konstigheter att ta det måttet på stona, de brukar inte bry sig, men Platina brydde sig alldeles väldigt mycket. Stackars Eva Dahlström som hade den äran... Eva tog det hela med stort lugn, förståelse och tålamod - varmt tack för det! Platina var sedan själv i sin klass och jag inbillade mig nog att hon skulle få guld med tanke på förra årets säsong, men nu är nu, och nu fick hon anmärkningen att vara lite bredspårig och därmed en 7:a på benen. Resterande punkter gav 8:or och därmed slutpoäng 39. Tråkigt! Men, det här med bredspårigheten skulle kanske kunna ha att göra med staketfläkningen jag skrev om sist?? Det måste nog som sagt kollas upp. Omgående. Platina startade också i agility, både med mig och Eveline. Hon hade lite problem med att få upp alla fyra hovarna på lastpallen så det blev ingen clearround för någon av oss, men hon var duktig ändå :-).

 

Pettersbacka Platina, 88788 poäng.

 

Efter dessa visningar ställde vi in samtliga i släpet och sedan satte vi oss ringside och tittade på alla fina ponnyer och finalen. Och pratade med alla trevliga människor. Utställningen var som vanligt mycket väl genomförd av Hanna Dahlström med hela hennes följe, stort tack till er som orkar ordna för oss andra!!