Sällskap i vagnen

2016-04-03

Härliga dagar att vara häst nu, torrt och fint och inga flugor, bromsar, mygg eller knott. Svansarna hänger avslappnat där bak på dem.

 


Jag och Linnea bakom Ting

 

Jag och Ting har haft sällskap i vagnen av både Linnea och Eveline fast vi olika tillfällen, trevligt. Ting är på något konstigt sätt i alldeles lagom hull efter vintern, undrar hur det kommer sig!?

Skulle tömköra Platina nyss på eftermiddagen, hämtade henne i hagen och på väg in i stallet passerade vi Smilla som stod i utedriften. Lugna och vänliga Smilla som inte säger åt någon. Men idag hytte hon ordentligt med bakdelen mot Platina, så ordentligt att Platina alldeles för tvärt vände huvudet åt andra sidan och därmed slog munnen rakt in i väggen. Inne i stallet märkte jag att Platina hade väldigt sjå med sin tunga och hon blödde lite, jag tittade in i munnen och då lossnade den ena övre framtanden. Aj aj. För några veckor sedan tittade jag också i hennes mun och jag vet att hon då hade just den tanden väldigt lös, den gick att vicka på fram och tillbaka som på barn. Så jag hoppas nu att den lossnade som den ändå skulle gjort snart och att det inte blev några andra skador. Det ser förstås konstigt ut i tandraden men det brukar det ju göra när de tappar tänderna, brukar se ut som vilda västern ungefär. Men hur som, så onödigt av Smilla. Och någon tömkörning blev det inte, tror inte hon för stunden hade uppskattat ett bett i munnen.