Regnigt

2016-06-16

Glömde att berätta att Platina nära på trasslade in sig i staketet i början av veckan. Har ju tre brädor och sedan en ståltråd i de båda mellanrummen på våra staket. Jag såg att hon hade lagt sig för att vila precis bredvid staketet och då tänkte jag "inte bra om hon får för sig att rulla nu". Funderade på om jag skulle gå dit och flytta på henne, men innan jag kom dit rullade hon förstås. Och förstås fick hon ut det ena bakbenet mellan brädorna vilket fick till följd att hon på tillbakarullningen fastnade i ståltråden. Skit!! Såg framför mig hemska dokumentarade staketskador.. Men innan jag hann fram hade hon kommit loss och inget syntes på benet, men när hon skrittade iväg såg hon stel ut på något sätt. Hon hade ju som "fläkt" sig när hon satt fast. Det gick över ganska fort, dagen efter gick hon som vanligt. Men jag hoppas att händelsen inte ställt till något för henne, funderar på om jag kanske borde boka en tid hos Koko (equiterapeuten) för säkerhets skull... Kanske vore lika bra nu när hon har treårssäsong och allt.

 

Linnea 9 år och Lasea 2 veckor.

 

Ja idag är det inte alls så vackert väder som på dessa kort. Det stod att det skulle komma några millimeter men det har vräkt ner hela dagen hittills. Vår nyaste Vena var bara ute någon timme på morgonen sedan såg hon alldeles frusen ut så hon fick gå in i stallet med mamma Smilla. Smilla hade inga bekymmer med regnet utan hon hade nog helst fortsatt vara ute. Nu på eftermiddagen tog jag in Lilja och Lasea också, Lasea var helt genomblöt men hon verkade egentligen inte frysa alls. Men jag tyckte att det nog var bäst för henne att gå in och torka upp en stund. Förhoppningsvis lättar vädret upp snart så att alla får gå ut igen.

 

 

 

Som sagt, dessa foton är på Lasea för några dagar sedan. Men idag har även Vena fått en sida här på sidan, under "ungston" förstås.