Bästa hovslagaren

2012-08-08

Efter fem veckor med semester jobbar jag igen, men bara denna vecka, åter ledig nästa! Sedan är barnens lov förbi, otroligt så fort ett sommarlov går. Men om man tänker efter så har vi hunnit göra mycket på dessa härliga veckor också.

Hovslagaren på besök idag. Hade bokat in henne nästa onsdag, men jag blev tvungen att ringa henne i halv panik i förrgårkväll. Höll på att pyssla med Fabbe och Gallium, brukar träna att lyfta hovar och sånt. Lyfte Galliums ena framhov och såg ett stort hål!! Trodde minst att hela hoven tänkte gå itu. Rengjorde och desinficerade så gott jag kunde, dubbelkollade på hårdare underlag - nej, han var verkligen inte halt konstigt nog. Gick sedan in och ringde min bästa hovslagare Birgitta som ruckade lite i sin kalender och kunde därmed komma idag. När jag lagt på luren och funderat en stund kom jag fram till att hålet säkerligen hade att göra med hovbölden som Gallium hade i januari. Precis detsamma trodde Birgitta idag och hon gjorde hoven relativt fin igen. Passade på att verka Fabbe och även Ruta samtidigt. Ruta markerar fortfarande i trav på höger fram i vissa lägen, där finns ju en långdragen hålvägg som spökar i den hoven. Resterande hästar får visa hovarna om en vecka vid den planerade tiden.

Pratade med Johanna i telefon och vi blev lite sugna på att åka ner till Riksutställningen i Linköping och titta nästa helg. Men inget är bestämt, vi får väl se hur vi gör. Det skulle nog vara jättekul, en lång startlista innehållande många fina ponnyer.