Stillsamma killar

2012-12-21

Stona har gjort flera långa fina joggingspår i sin hage, där springer de i full fart åtminstone en stund varje dag. Ja inte alla, Selene och Ting står kvar vid höet och tittar medan de andra fyra har jättekul.

Gallium och Fabbe däremot, de rör sig inte många meter om dagen. De har inte gjort en enda stig i snön, de har trampat upp 10-15 kvadrat framför vindskyddet och där står de hela dagarna. De som är så unga killar borde rusa runt i full galopp flera timmar om dagen men icke, de står så bra där de står.

En stor enbuske, säkert 6-7 meter hög, har dukat under av snötyngden och tyvärr lagt sig raklång över ett av staketen hos hingstarna. Staketet står upp men jag tror att den översta brädan är knäckt någonstans under allt ris. Nu har vi tagit julledigt så vi får väl ta fram motorsågen och gå dit och röja upp någon dag. En stor asp har ramlat i stonas hage också men som tur är utan att landa på staketet.

Idag kom bästa tidningen i lådan - Shetlandsponnyn nr 4. Har bara snabbt bläddrat igenom och såg att det äntligen var ett nytt stuterireportage, det har ju uteblivit i flera nummer. Sedan en ny, vad jag tror, jätteintressant serie innehållande presentation av en utställningsdomare, i detta nummer handlade det om Hans Persson. Såg också att Ruta var på bild i reportaget från Söderhamn, roligt, det var då hon fick sin hittills enda guldmedalj!