Flera som höjer rösten

2012-03-02

Ledig idag, det var faktiskt några dagar sedan sist. Varmt och skönt ute, inga problem att vara i stallet utan vantar. Tog en promenad med Ting och Fluora på mjuk och avisad väg, allt grus framme. Vårkänsla! Eveline hade Fluora. Båda hästarna var pigga och glada.

Det är lite meningsskiljaktigheter i flocken sedan Lätta försvann. Ting tar sig en väldig ton, hon sparkar och biter efter de andra och uppträder ofta ganska grinigt mot dem. Detta kan ju också ha att göra med att hon börjar bli stor och snart får en egen mammaroll. Ruta kan också bita efter de yngre men inte på samma sätt som Ting. Selene är också ganska kort i sättet mot de yngre och eftersom hon är flockäldsten betyder det att alla de andra är yngre. Men så brukar hon vara, inga ovanligheter. Selene börjar också säga ifrån åt Gallium när han kommer och buffar för att få äta, tror inte att han får dia så ofta längre. Och det är bara bra, han är sju månader gammal och det bästa är när stoet startar avvänjningsprocessen på eget initiativ tycker jag. Om fölet har åldern inne vill säga.

Shetland Nord planerar ännu en utställning. Roligt!! Den blir i mitten av juni i Fagersta. Sedan blir det ju i Söderhamn och i Falun i juli, Köping i september. Och så premiering i Österbybruk i juli och även på Säfva i september. Mycket roligt planerande! Det gäller bara att lyckas lägga schemat så att de ovanstående helgerna blir lediga också. Men det måste gå!