Tömkörning

2012-01-05

Har börjat tömköra Ruta igen (kanske redan skrivit det?) och det går bra när hon har sällskap av annan ponny så hon får draghjälp. Funderar på om det är dumt att ha med sällskapet, om det blir en vana/ovana..? Har aldrig haft med kompis när jag kört in någon tidigare, men Ruta vill inte gå själv framför mig, vi kommer bara att bli osams och jag får för mig att detta med sällskap kommer att gå att "fasa ut" lite längre fram.

Idag var det både Lilja och Fluora som fick gå med. Josefine ledde Lilja och de använde sig av alla tre gångarterna, hon försöker få Lilja att fatta galopp på kommando. Det kommer de nog att lära sig ganska fort tror jag, båda två, det är första gången Josefine ska lära någon häst detta. Eveline ledde Fluora och hon skrittade tillsammans med mig och Ruta. Jag tyckte Fluora såg så bredspårig ut i bak när jag såg dem idag, har aldrig tänkt på det tidigare. Konstigt. Det såg bättre ut på mjukt underlag.

Josefine fotade mig och Ruta också, titta inte så noga på mig.. Ruta ser ganska tjock ut om magen men det måste väl vara päls..?!