Ruta fick dra igen

2012-08-15

Någon elektriker har vi inte sett till ännu, men det är ju två arbetsdagar kvar i denna vecka så än har vi hoppet kvar. Nästa vecka ska vi kanske få hjälp med planen framför stallet, men det är nog bra kanske det.. De var ju här tidigt i våras men gav upp för det var så blött och lerigt.

Spände för Ruta idag, andra gången framför vagn och hon var en helt annan häst jämfört med förra gången, det var nästan två månader sedan sist. Idag tog hon det lugnt vid anspänning, stod helt stilla när jag justerade selen och gick sedan på utan att fjanta. Jag hade Eveline med mig, vi gick båda bredvid vagnen första halvan av turen, sedan fick hon sitta upp i vagnen så att Ruta fick lite mer tyngd. Gick jättebra! Nästa gång kanske jag med törs hoppa upp.

Pysslade på i stallkammaren också. Har nästan flyttat allt från gamla stallet nu. Jag har bestämt mig för att sätta upp alla rosetter, som det är nu lägger jag bara alla i en låda i en garderob. Rosetterna håller sig rena och fina, inget damm på dem alls, men tänker ofta att det är lite tråkigt eftersom ingen någonsin får se dem. Målade några lister ikväll, dem ska jag skruva upp imorgon och på dem ska jag prova att hänga rosetterna.

Kattungarna är det full fart på. De kissar och bajsar själva, springer, busar och äter ganska mycket mat. De diar ibland också men inte så ofta längre. Gulis blev ju tingad redan samma dag som han föddes och Svartis fick också ett eget hem för tre veckor sedan, jag är säker på att båda kommer få det jättebra. Än är det några veckor kvar tills de ska flytta men tiden går fort.