Tömkörning i mängd

2012-05-14

En sak är säker - om det inte går bra att spänna Ruta för vagn så är det inte antalet tömkörningstimmar det beror på. Började tömköra henne tidigt i januari och hon är inte förspänd ännu... Hon är duktig men kan slå bakut ibland under trav vilket inte är så bra. Har tänkt flera veckor att jag ska prova med vagn men eftersom Ruta står nere i stallet vid mina föräldrar och vagnen står här hemma har det helt enkelt inte blivit av.

Har de senaste två veckorna haft lite problem med att få tag i Fabbe. I början gick det fint att gå fram och ta på grimman men nu går det inte alls. Han ser till att hålla sig på cirka en meters irriterande avstånd och sedan springer han en runda. Suck. Strategin jag har är att bara koncentrera mig på Gallium när jag är inne hos dem, han är hur kelig som helst. Och ikväll tog nyfikenheten överhand hos Fabbe och han kom fram och puffade mig på ryggen. Jag fick faktiskt klia honom i mankammen flera gånger. Får väl jobba vidare på detta sätt.

Imorgon kommer hovslagaren för att snygga till de som ska med till Malmköping, det är bara en månad sedan hon var här sist, så de andra hästarna får allt vänta litegrann på sin pedikyr.

Jag vet inte hur jag tänkte förra veckan, jag tänkte nämligen att både Fluora och Lilja fyllt två år. Men de har de inte alls gjort, det gör de i slutet av denna månad så vi får väl fira dem en gång till.