Nästa häst halt

2012-01-17

Jaha, i morse var nästa häst halt - Gallium. Han är tydligt halt på vänster fram, ingen värme eller svullnad varken i hov eller ben. I detta väglag är det inte konstigt om han halkat och gjort sig illa, i den redan knaggliga och svårgådda hagen har det nu varit plusgrader så det isat till sig också. Vi får se hur det artar sig med den lille mannen.

Gallium är som sagt snart ett halvt år gammal. Han är den ende hingsten i min ägo, har ju inte heller någon valack. Det är således dags att fundera kring en plan för honom, fram emot sommaren är det säkerligen läge för honom att tacka mamma Selene och resten av stoflocken för god uppfostran. Det finns några alternativ:

  • Gå i egen hage. Uteslutet.
  • Unghingstflock. För honom skulle det säkert vara roligt att åka iväg på sommarbete i en stor unghingstflock och jag vet två ställen dit han är välkommen. För oss skulle det däremot vara tråkigt om han åkte iväg. Ett problem med detta är dock att det inte skulle räcka med sommarbete, när det är över skulle han fortfarande vara ensam hingst i min ägo. Även om något av de eventuella årsfölen skulle vara hingst så ska ju de gå med sina mödrar till sommaren 2013. Och det betyder att Gallium skulle behöva vara borta i ett helt år..
  • Köpa en kompis. Då får han gå kvar här hemma, vi kan träna och hantera så ofta vi vill. Minuset med detta är att det alltid blir två hagar, även vintertid, och jag känner mig så bekväm med att ha det som nu - alla i samma flock. Smidigt.

 

Men detta är ett angenämt problem som är roligt att fundera kring och jag har redan bestämt mig flera gånger!

Läget med Lätta är oförändrat ännu, i eftermiddag kommer hovslagaren och hon ska göra vad hon kan för att underlätta.