Mygg och målning

2012-07-04

Det går bra för fölet Fenix, han har börjat göra små galopprundor runt mamma Ting, så söt så. De går kvar i lilla hagen bakom vårt sovrum så att de får vara i fred från de andra, får nog bli så ett par dagar till. Det är väldigt mysigt för oss att de går där också, bara att öppna ytterdörren så kan man gosa och klappa lite.

Rutas hälta har varit borta sedan i helgen, jag hoppas den ej kommer tillbaka. På lördag är det ju Söderhamn och hon är anmäld dit, jag hoppas vi kommer iväg. Kul med utställning!

Jag har börjat måla vitt i stallet, det blir fint, det tråkiga är bara att det ska målas två gånger.. Första gången är ju roligast. Kanske provar den rödbruna färgen som ska vara nedtill imorgon också, är helt färdig med det vita på två väggar.

Kattungarna öppnade ögonen idag, de börjar också komma upp litegrann från sina maglägen. Snart är det nog full fart i lådan.

Blir helt knäpp på alla mygg detta år, hästarna med antar jag. Hittade ett enkelt recept på insektsmedel på nätet, man ska blanda äppelcidervinäger med en liten skvätt diskmedel. Sprutar på hästarna men svårt att säga om det verkligen fungerar. Svårt att säga om det egentligen finns ett enda medel som fungerar mot jobbiga flygfän.