Ingen sommarpäls ännu

2012-05-21

Vi har varit en tur till Gotland och haft det bra, har haft tre stycken olika hästvakter inblandade och som tur är har hästarna skött sig utmärkt. Hade en stark förhoppning om att när vi kom hem skulle hästarna gå och glänsa i sina sommarpälsar men så var icke fallet, vad konstigt, vi som var borta i fem hela dagar. Har dragit massor av päls på allihop idag. Precis - på allihop - även Fabbe!! Äntligen fick vi lite närkontakt igen, jag fick ta på grimman och jag tog bort massor av pälstovor som satt på halsen och under magen. Det måste faktiskt vara jätteskönt för honom tycker jag. Och väldigt skönt för mig som lidit av att se pälstussarna hänga utan att få komma fram och ta bort dem.

Nedan ett foto på samtliga ston uppställda för pälsdragning, bilden är tagen nere vid stallet hos mina föräldrar. Det syns tydligt hur liten Ruta är för att vara standardstor. Hon står emellan Selene 79 cm och Ting 85 cm. Själv har jag nyligen mätt henne till 88 cm. Hennes mor Lätta var 98 cm och hennes far Epus är också 98 cm om jag inte missminner mig, eller möjligen är han 97. Tänker hon lägga sig en decimeter lägre än dem? Ja i så fall passar hon ju hos oss i och för sig.

 


Bara några dagar kvar till Malmköping, vad fort tiden går. Har inte varit på utställning sedan i oktober så det ska bli jättekul. Har också fått besked om att utställningen i Fagersta blir av, det var tveksamt eftersom så få anmälningar kommit in. Snart dags att anmäla till Söderhamn och Falun också, men jag ska vänta lite med att bestämma vilka som får åka med. Ruta antagligen i alla fall.

Nu har Ting 7-8 veckor kvar till planerad fölning. Magen är inte stor, jag fotade den också idag och lite syns det ju i alla fall: