Duktiga killar

2012-06-08

Igår var hovslagaren här och OJ så positivt överraskad jag blev av småhingstarnas uppförande, speciellt av Fabbe. Gallium skötte sig inget vidare vid förra besöket för ett par månader sedan, har tränat ganska mycket på att lyfta hans hovar sedan dess och det märktes också igår. Fabbes fötter har jag inte pysslat speciellt mycket med eftersom jag bara varit glad att jag får komma fram och hälsa, men han var hur duktig som helst igår, gick plättlätt att verka både fram och bak. Glad och stolt över båda är jag!

Selene ömmade för visitertången på höger fram men vi hittade ingen hovböld. Men det kanske finns en där någonstans ändå. Hon har sedan länge en hålvägg på den hoven, ibland är den nästa borta och ibland inte alls borta, det kan vara den som spökar också. Hon fick stå kvar inne i box, vilket hon accepterade men inte fann det minsta roligt. Lade också ett jodopaxomslag, vet inte om jag tror på den metoden egentligen, men faktiskt var hon bättre idag så vem vet, det kanske hjälper. Hon får stanna inne idag också till hennes stora förtret.

Jag vet förresten inte om Selene retas med mig, men när jag väntade på urinprov för dräktighet för några veckor sedan tog det ju 11 timmar och femton minuter innan hon kissade. Igår hade hon kissat tre gånger mellan klockan 13 och 21, det syntes tydligt eftersom det var nyspånat. Det blir ju mindre än tre timmar i genomsnitt mellan kissningarna... Retsticka.