Hage 1, 2 och 3.

2012-08-01

Har flyttat Ruta till premieringen på Säfva Gård nu. Den ligger dagen efter utställningen i Kolbäck, dit hade jag redan anmält Ting och fölet. Ska skicka iväg en anmälan på Ruta dit också, det får bli en tvådagars för henne när hon ändå är (förhoppningsvis) ren och vit i pälsen. Har absolut inget emot Säfva, men det känns som sagt lite tråkigt att det är Ljungstorp som dömer där, hon som redan utdelat 38 poäng till Ruta. Hon hade kanske inte fått bättre av Ronny i Österby men det hade i alla fall givit henne en ny chans med ny domare. Men förresten, jag ska inte glömma att målet jag satte för Ruta i vintras var klass ett och jag är faktiskt ändå nöjd om hon får det.

Öppnade en ny del av stohagen idag, det är alltid så kul att se hur fort de fattar saker och ting. Hagen de går i är egentligen uppdelad i tre stora hagar som är sammanbundna. Hage ett är alltid öppen, sedan kan de gå in i hage två eller tre också, har en av dem öppen i taget. Nu var det dags att stänga hage tre och öppna nummer två (hänger ni med), jag hade inte ens kommit fram till grinden när de kom i trav efter mig. De är inte dumma! Fenix försvann i gräset och de andra syntes knappt de heller, de har inte betat alls i den hagen denna säsong så gräset är nästan övervuxet. Det räcker nog fram till betestiden är över skulle jag tro.

Hela familjen har hunnit vara iväg en sväng till också, vi hade så roligt på Skara Sommarland förra året så vi körde en repris. Vi bodde på samma fina hotell som förra gången och så åkte vi tillsammans med en annan familj, mycket trevligt. Mickes pappa ställde åter upp som djurvakt, vilken tur vi har.