Fagersta

2012-06-17

Igår var jag och Eveline i Fagersta tillsammans med Ruta, Selene och en massa andra fina hästar och trevliga utställare. Det hällregnade första halvan av dagen, efter lunch slutade nederbörden och vid hemgång ville solen nästan titta fram ibland.

Ruta visades i en stor treårsring, den bestod av nio ponnyer och i den visade det sig senare att dagens BIS-vinnare faktiskt gick, Skärgårdens Odd Molly. Men hur som helst, Ruta gick sist i ringen fast med fina 39 poäng! Är jätteglad för de poängen, det är hennes bästa resultat sedan hon var föl. Traven gav en sjua, resterande delpoäng var åttor.

På eftermiddagen var det Selenes tur, hon gick också i en stor ring, åtta stycken deltagande ministon utan föl var det. Hon var pigg och glad hela visningen och även under den långa rangeringen, helt tvärtemot vad hon brukar vara på utställning. Selene slutade som nummer tre med 41 poäng. Hon fick sitt livs första sjua på benen, något veka kotor tyckte Lars Gerth som var domare. Hennes rad började med två nior vilket hon är väl värd!

Eftersom Josse stannade hemma för att spela fotbollscup hade jag ingen fotograf med mig, men Johanna på Skärgården var snäll och fotade Selene i alla fall. Det blev inga nya bilder på Ruta för det var sånt ösregn i samband med hennes visning och sedan hade hon tröttnat.

Nedan bilder på finaste Selene från gårdagen: