Klocka, temp och pirra

2012-12-27

Jag fick tre fina saker till stallet i julklapp. En rund väggklocka av lite större modell. En termometer av "svart smide" fast i plast. En pirra, suveränt att köra runt spånsäckar med, eller vad man nu har för andra tunga saker att förflytta. Klockan har vi satt upp på väggen idag, termometern har jag inte bestämt vart den ska sitta ännu. Klockor  och termometrar kan man verkligen inte vara utan tycker jag, de behövs överallt.

Idag kom en plåtslagare Joel hit med två skydd jag beställt, det är nämligen som så att lille Fenix tycker om att gnaga på saker och ting, bland annat på vattenröret som går ner i vattenkoppen. Röret är täckt med rörisolering och den är kul att göra till småbitar. Nu sätter vi stopp för det med ett skydd av plåt och då köpte jag ett till hingstarnas vattenkopp på en gång, säkert bara en tidsfråga till någon börjar gnaga isolering där också.

Det töar ute sedan igår. Passade på att skrapa loss lite snö och fastfruset bajs i utedriften, det blev rent och fint, ganska så i alla fall.