Nya mankhöjder

2012-01-09

Igår mätte jag hästarna:

Angående Lilja och Fluora var det precis som jag trodde, Lilja har dragit iväg en bit före Fluora. Lilja mätte 80 cm och Fluora 77 cm. Med de mankhöjderna vid 1½ års ålder tror jag att även Lilja kommer stanna inom minigränsen.

Gallium är 5½ månad gammal och han är 70 cm hög.

Och så Ruta! Jag mätte henne igår och jag har tyckt att det inte skiljer så mycket mellan henne och Ting (Ting var 85 cm som tvååring, hon mättes till 85 cm på treårspremieringen och det var hon igår också). Igår fick jag henne, Ruta alltså, till 88 cm... Kom hem och tittade i tidigare anteckningar, i höstas hade jag mätt henne till 90 cm. Okej tänkte jag, måste mätt fel vid något av tillfällena. Idag mätte jag om henne och jag får henne faktiskt bara till 88 cm. Så det måste väl vara så då. Får se om hon tänker växa någon centimeter till eller hur det blir, en sak är säker och det är att hon kommer definitivt inte växa över gränsen för shetland (107 cm).

Idag tömkörde jag Ruta helt utan sällskap av hennes vänner. Vi var ute i en kvart ungefär och det gick mestadels bra. Hon är pigg, lite tittig emellanåt. Men det är bara kul när de är pigga. Efter det följde jag och Ting med Josse och Eve som skulle gå på promenad med Lilja och Fluora. Och sedan hade hela förmiddagen gått som vanligt!