Kolbäck

2012-09-08

En dag i Kolbäck avslutad, väl anordnad och som vanligt en mycket trevlig utställning. Dagen gick fort. Från början kände jag mig ganska missnöjd med mina ponnyers resultat, men egentligen är de ju inte så tokiga..

Ruta var först ut, hon visades med 38 poäng vilket är klass I och som jag har sagt hundra gånger förut - klass I är målet för henne! I för högt hull i domarens ögon (även i mina) vilket gav henne sjuor på gångarterna, men 888 i början är förstås alldeles utmärkt.

Efter lunch var det dags för Fenix att göra utställningspremiär, han skötte sig helt okej. Jag höll honom, Josse höll Ting. Han var ensam i sin klass, fick fin kritik och 37 poäng. 88 i början. Alltid en start.

Och så var det Tings tur, hon var också duktig och visade riktigt fina gångarter, åttor fick hon på dem, en åtta på typ men sedan två sjuor däremellan och vi har 38 poäng. Tråkigt, men hon är som domaren sade något muskelfattig över korset som en följd av att ge dig till sonen. Det är som det är.

Josefine fick i alla fall en "nära-BIS-upplevelse" idag, hon fick nämligen äran att leda Ellinor och Thiffannys ministoföl genom championatsringarna, fölets mamma 2nd Edition fick gå hela vägen fram till BIS-vinsten och därmed Josefine också. Grattis till er!

Nu står samtliga tre inne ännu en natt, Ruta i tofsar och täcke inför morgondagen, de andra två som sällskap och för att jag tror att fölis behöver sova ut i torr och fin box. Han var trött efter resan dit, låg och sov flera gånger i transporten, så han torde därför vara dubbelt så trött efter resan hem. Nedan ett foto på hans utställningsdebut: